Do-In

 

Do-In is een bewegingsleer die zijn oorsprong vond in China. Volgens de TCM (Traditional Chinese Medicine) bestaat de wereld en dus ook de mens uit energie die in evenwicht blijft door Yin en Yang, door de vijf elementen en doorstroming van Qi/Ki. Door lichaamsoefeningen te koppelen aan de meridianen, wordt er een krachtige verbinding gemaakt tussen beweging en de eeuwenoude wijsheid uit de TCM. Het werd in China Tao Yin of Dao Yin genoemd en is vervolgens in Japan terechtgekomen.

In China en Japan worden deze strekkingen van meridianen al ruim tweeduizend jaar gecombineerd met oefeningen voor de buik (Hara) ademoefeningen en zelfmassage.
Deze combinatie wordt ook wel Do-In Ankyo of kortweg Do-In. Vrij vertaald betekent Do-In "stroming van energie".
 
De lichaamsgerichte energie oefeningen zorgen ervoor dat het lichaam meer veerkracht, een betere conditie en een goede coördinatie krijgt. Door de bewegingen met bewuste aandacht te doen kan de energiestroom (Qi/Ki) door de meridianen zich herstellen en zal er ook een emotionele heling en mentale bewustwording plaatsvinden.
Do-In heft blokkades op en verbetert je lichaamshouding. 
 
Do-In bestaat uit:
 
Opwarming
Meridiaanstrekkingen
Energieopbouwende oefeningen
Ademtechnieken
Bewuste aandacht technieken
Zelfmassage door drukpuntoefeningen
Meditatieoefeningen
Partneroefeningen
Ontspanningsoefeningen
 
Vanwege Covid-19 maatregelen worden voorlopig geen Do-In groepslessen gegeven, maar kan wel los of als onderdeel van de Shiatsu therapie behandeling worden ingezet.