Voetreflexzone

massage

 

Voetreflexzonemassage is een ontspannende vorm van massage. Je masseert niet alleen de voet maar ook met je voet andere punten in het lichaam.

Op je voeten zitten reflexgebieden. Die reflexgebieden staan in verbinding met de rest van je lichaam. Masseer je zo’n reflexgebied intensief dan neemt de doorbloeding van het betreffende orgaan of lichaamsdeel toe.

Reflexologie (van voeten, maar ook handen, oren, nek en hoofd) is al duizenden jaren oud, en wordt met name in oosterse culturen als die van China en India toegepast.

Begin twintigste eeuw ontwikkelde de Amerikaanse arts William Fitzgerald een westerse variant, de zone-therapie. Bij de zone-therapie wordt het lichaam in 10 verticale zones verdeeld, 5 zones links en 5 zones rechts. Het startpunt van deze zones is gelegen in de handen en de voeten en het eindpunt ligt op het hoofd. Door op 1 van die 10 banen op de voeten te masseren, krijg je een effect in die hele baan tot aan de kruin toe. Vervolgens ontwikkelde Eunice Ingham dit verder door. Zij werkte niet met druk op verschillende delen van elke zone op het lichaam, maar bracht de relatie van de voeten tot de diverse zones in kaart. Bij de behandeling van het lichaam concentreerde zij zich dan ook uitsluitend op de voeten.

Voetreflexmassage heeft niet alleen een ontspannend en pijn verlichtend maar het heeft ook een preventieve werking.

De voeten worden zo behandeld dat het goed aanvoelt en dat het niet "kietelt" De rustige en stevige massage zorgt voor ontspanning

 

Een voetreflexzonemassage heeft vele voordelen, onder andere:

 Het werkt ontspannend en stress verlagend
 Het lichaam ontdoet zich van afvalstoffen
 Het vermindert klachten en pijn
 Het verlicht stress
 Beter slapen

De voeten dragen het lichaam de hele dag, dus een beetje extra aandacht voor je voeten kan geen kwaad.