Oosterse

ontspanningsmassage

 

Een Oosterse ontspanningsmassage is een totale ontspanning voor lichaam en geest. Onder het genot van rustige muziek worden het hoofd, de rug, de schouders, de benen en de voeten gemasseerd. Bij deze massage wordt gebruik gemaakt van warme oliën die op natuurlijke basis zijn vervaardigd. De ontspanningsmassage is een combinatie van klassieke en oosterse massagetechnieken. Zoals:

Effleurage een massagetechniek waarbij langgerekte en grote strijkbewegingen worden gemaakt. Het wordt zacht en rustig uitgevoerd en is daardoor ook zeer ontspannend en geschikt aan het begin van de massage. Dankzij effleurage worden bovendien afvalstoffen afgevoerd, pijn verminderd en de bloedsomloop gestimuleerd. Effleurage kan op verschillende manieren worden uitgevoerd, maar gebeurt wel altijd in de richting van het hart om de bloedsomloop te stimuleren

Intimitterend drukken houdt in dat er met één of beide handen gedrukt wordt op het lichaam. Deze massagetechniek werkt kalmerend en om de client te laten wennen om met de handen behandeld te worden. Deze massagetechniek is ontspannend, en geeft de masseur bovendien de kans om de precieze knelpunten te ontdekken.

Japanse gezichtsmassage is niet alleen ontspannend, maar kan het ook liftend, verstevigend en verfrissend werken. Een gezicht is echter een stuk gevoeliger dan bijvoorbeeld de rug. Hierdoor worden er andere massagetechnieken gebruikt of worden de technieken zachter en voorzichtiger uitgevoerd.

Handmassage wordt vaak gebruikt aan het einde van een manicure, maar is hier een onderdeel van de Oosterse ontspanningsmassage. Handmassage technieken worden over het algemeen zacht en rustig uitgevoerd, in combinatie met het aanbrengen van een handcrème met essentiële oliën.

Hoofdmassage werkt erg ontspannend en kan klachten verminderen zoals migraine, hoofdpijn, slapeloosheid en stress. Een hoofdhuid massage richt zich vaak op ontspanning en het bevorderen van de haargroei. Hoofdhuid massage technieken bestaan dan ookvooral uit fricties en zacht kneden om de haarzakjes te stimuleren.

Voetreflexzonemassage is een voetmassage die de reflexzones behandeld onder de voet.
De massage is gericht op ontspanning en wordt niet therapeutisch ingezet. De voeten hebben de gedurende dag zwaar te verduren en dat is voelbaar tijdens de massage. Het werkt verhelderend en verlichtend.
 
Alle knedingen en strijkingen zorgen ervoor dat de geest tot rust komt en de ontspanning in het lichaam toeneemt. Stress en allerlei fysieke ongemakken verminderen. Tevens zal er meer harmonie ontstaan tussen lichaam en geest, wat een algemene helende werking heeft.

Liever geen knedingen dan kunnen ook de hete stenen worden gebruikt tijdens de massage.